((روح الله))، الگوی مهدیزیستان و معیار مهدییاوران
قافله سالار کاروان انقلاب دلداده و شیدای امامش مهدی (عج) بود این دلدادگی برخاسته از باوری عمیق بود که در تمام وجود او موج می زد تا آنجا که خود و زندگی اش را وقف مهدی (عج) و آرمان های بلند او کرد و از میان همه شکلهای زندگی مهدی زیستی را برگزید.
((روح الله))، الگوی مهدیزیستان و معیار مهدییاوران است. او به حق، نایب امام است. در این بهار که هنوز با رفتن او برای عاشقانش رنگ خزان دارد و تداعیگر خزان در بهار است، با جلوه هایی از ((مهدی باوری))، ((مهدییاوری)) او، خود و اماممان مهدی (عج) را تسلیت میدهیم.
یکم. مهدی باوری
مهدی باوری، برخاسته از بنیانهای فکری و مبانی عقیدتی عمیقی است که بدون آنان، نمیتوان به یک باور ژرف دست یافت. این مبانی، ریشه در درک اندازههای وجودی انسان و عجز و نارسایی حسّ، عقل و تجربه او در فهم بایدها و نبایدهای راه بلند او تا قرب خدا دارد. اندازههای وجودی انسان و استمرار و ارتباط او با همه عوالم از یک طرف، و نارسایی علمگرایی و عقلگرایی از طرف دیگر، آدمی را به اضطرار به وحی و اضطرار به حجت و انسان کامل میرساند.
((میگویند: ((والعصر ان الانسان لفی خسر)) عصر، انسان کامل است؛ امام زمان(عج) است؛ یعنی عصاره همه موجودات. قسم به عصاره همه موجودات؛ یعنی قسم به انسان کامل.))(1)
((قسم به عصاره موجودات عصر، فشرده موجودات، آن که فشرده همه عوالم است؛ یک نسخه است؛ نسخه تمام عالم. همه عالم در این موجود، در این انسان کامل، عصاره شده است و خدا به این عصاره قسم میخورد.))(2)
((اگر بعثت هیچ ثمرهای نداشت، الا وجود علیبنابیطالب(ع) و وجود امام زمان (عج)، این هم توفیق بسیار بزرگی بود. اگر خدای تبارک و تعالی، پیغمبر را مبعوث میکرد برای ساختن یک چنین انسانهای کامل، سزاوار بود)).(3)
((همان طوری که رسول اکرم (ص) به حسب واقع، حاکم بر جمیع موجودات است، حضرت مهدی (عج) نیز، همان طور حاکم بر جمیع موجودات است. آن، خاتم رسل است و این، خاتم ولایت. آن، خاتم ولایت کلی بالاصالة است و این، خاتم ولایت کلی به تبعیت است)).(4)
((مقام مقدس ولی الله اعظم و بقیة الله فی ارضه - اروحنا لمقدمه الفداء - که واسطه فیض و عنایات حق تعالی است)).(5)
((من خیلی ناراحت میشوم از این که مثلاً امام عصر (عج) را میگویند: سلطان السلاطین؛ [او ]خلیفة الله است)).(6)
((ذوات مطهره معصومین از رسول خدا (ص) تا حجت عصر (عج)، مفاتیح وجود و مخازن کبریا و معادن حکمت و وحی و اصول معارف و عوارف و صاحبان مقام جمع و تفصیلاند)).(7)
((با سلام و درود به پیشگاه مقدس مولود نیمه شعبان و آخرین ذخیره امامت، حضرت بقیة الله - ارواحنا فداه - و یگانه دادگستر ابدی و بزرگ پرچمدار رهایی انسان از قیود ظلم و ستم استکبار. سلام بر او و سلام بر منتظران واقعی او. سلام بر غیبت و ظهور او و سلام بر آنان که ظهورش را با حقیقت درک میکنند و از جام هدایت و معرفت او لبریز میشوند)).(8)
دوم. مهدی یاوری
تجلی باور مهدی در یاری او است. یاری مهدی، زمینههای قیام او را فراهم کردن و خود را مهیای پذیرش او کردن است: ((اعینونی بورع و اجتهاد و عفة و سداد))؛ ((من سرّه ان یکون من اصحاب القائم، فلیعمل بالورع و محاسن الاخلاق و هو منتظر)).
حقیقت انتظار نیز هم همین است: ((افضل الاعمال انتظار الفرج)). انتظار، عمل است و آن هم بهترین عمل.
امام راحل (ره) به اعتراف همه، در خودسازی و مبارزه با نفس سرآمد همگان بود و در فراهم ساختن زمینههای ظهور حضرت تا آنجا پیش رفت که قافله سالار ((ظهور صغرا)) شد و توانست با دستان پرتوان و مبارکش، نهال انقلاب را به عنوان پیشدرآمدی بر ((ظهور کبرایِ)) حضرت مهدی (عج) غرس کند.
((انقلاب مردم ایران، نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمداری حضرت حجت - ارواحنا فداه - است که خداوند بر همه مسلمانان و جهانیان منت نهد و ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار دهد)).(9)
((این کشوری که کشور ائمه هدی و کشور صاحب الزمان (ع) است، باید کشوری باشد که تا ظهور موعود ایشان، به استقلال خودش ادامه دهد؛ قدرت خودش را در خدمت آن بزرگوار قرار بدهد که عالم را - ان شاء الله - به عدل و داد بکشد و از این جورهایی که بر مستضعفان میگذرد، جلوگیری کند)).(10)
((اگر این جمهوری اسلامی از بین برود، اسلام آنچنان منزوی خواهد شد که تا آخر ابد - مگر در زمان حضور حضرت - نتواند سرش را بلند کند)).(11)
((ما باید در این طور روزها و در این طور ایام الله، توجه کنیم که خودمان را مهیا کنیم از برای آمدن آن حضرت ...؛ ما باید خودمان را مهیا کنیم از برای این که اگر چنان چه موفق شدیم - ان شاء الله - به زیارت ایشان، طوری باشد که روسفید باشیم پیش ایشان... . باید توجّه به این معنا داشته باشند که خودشان را مهیا کنند برای ملاقات حضرت مهدی (ع))).(12)
((فراهم کردن اسباب، این است که کار را نزدیک بکنیم؛ کار را همچو بکنیم که مهیا بشود عالم برای آمدن حضرت (عج))).(13)
((رهبر همه شما و همه ما، وجود مبارک بقیةالله(عج) است و باید ماها و شماها طوری رفتار کنیم که رضایت آن بزرگوار را - که رضایت خدا است - به دست بیاوریم)).(14)
((ما در یک مملکتی هستیم که مملکت ولیّ عصر (عج) است، و وظیفه آنهایی که در مملکت ولی عصر (عج) زندگی میکنند، یک وظیفه سنگین است. نمیتوانیم ما لفظاً بگوییم: ما زیر پرچم ولیّ عصر (عج) هستیم، و عملاً توی آن مسیر نباشیم. چنانکه نمیتوانیم بگوییم که، ما جمهوری اسلامی داریم، و عملاً آن طور نباشیم؛ اسلامی نباشیم)).(15)
((نامه اعمال ما - به حسب روایات -، به امام وقت عرضه میشود. امام زمان (عج) مراقب ما هستند)).(16)
((اگر یک وقت نامه عمل یک روحانی را بردند و به امام زمان (عج) دادند و آن ملائکة اللهی که بردند و نامه را دادند، بگویند: این هم روحانی شما، اینها پاسداران اسلام شما هستند؟! و امام زمان (عج) خجالت بکشد، نعوذ بالله. او علاقه دارد به شما. شما ببینید، اگر این آقا که خودشان خیلی منزه است، از پسرشان یک چیزی صادر بشود، خودشان سرافکنده میشوند؛ اگر از خادمشان یک چیزی صادر بشود، خودشان سرافکنده میشوند. ما همه خادم هستیم. از ما توقّع هست؛ از شما توقّع هست)).(17)
پینوشتها:
1) صحیفه نور، ج 21، ص 107.
2) همان، ج 12، ص 170.
3) همان،، ج 12، ص 171.
4) همان، ج 2، ص 249.
5) همان، ج 17، ص 199.
6) همان، ج8، ص 149.
7) آداب الصلوة، ص 230.
8) صحیفه نور، ج 21، ص 107.
9) همان، ج 21، ص 108.
10) همان، ج 14، ص 195.
11) همان، ج 16، ص 93.
12) همان، ج 12، ص 208.
13) همان، ج 20، ص 199.
14) همان، ج 14، ص 94.
15) همان، ج 8، ص 61.
16) همان، ج 18، ص 17.
17) همان، ج 7، ص 252.